Аржентина на полуфинал след инфарктен мач с дузпи

Аржентина е на полуфинал! Късно снощи „Гаучосите“ победиха Колумбия с дузпи. Мачът се превърна в истинска драма и завърши 5:4 в полза на Аржентина.

През целия мач Меси и компания бяха по-добрият отбор на терена. С много пропуски в редовното време аржентинците не успяха да вкарат победно попадение. Вратарят на Колумбия Оспина също допринесе за запазване на равенството през 90-те минути на мача с добри спасявания. В крайна сметка с общо 16 удари в рамките на вратата и 14 дузпи, Аржентина се класира за полуфиналите на Копа Америка. Тимът на Херардо Мартино очаква следващия си съперник, който ще се определи от мача Парагвай и Бразилия.

Аржентина

Аржентина почете паметта на бащата на легендата Марадона, който почина на 87-годишна възраст.

Първата част на мача завърши с куп пропуски пред вратата на Колумбия. Лионел Меси и Анхел ди Мария имаха възможност да открият резултата, но страхотната игра на стража на Колумбия даде резултат.

Второто полувреме продължи в същата тенденция. Отново Меси и компания бяха по-активният отбор на терена. Влезлият като резерва Карлос Тевес 3 минути преди края на редовното време създаде опасна ситуация след пробив от дясно, но защитникът на Колумбия изчисти и попречи на Есекиел Лавеци да реши мача.

Двата отбора не успяха да излъчат победител и в продълженията и неизбежно се стигна до изпълнение на дузпи. Карлос Тевес вкара победната дузпа и донесе така желаната победа за отбора на „Гаучосите“.

Ето как протекоха дузпите:

0:1 – Родригес
1:1 – Меси
1:2 – Фалкао
2:2 – Гарай
2:3 – Куадрадо
3:3 – Банега
3:3 – Муриел пропуска
4:3 – Лавеци
4:4 – Кардона
4:4 – Билия пропуска
4:4 – Сунига пропуска
4:4 – Рохо пропуска
4:4 – Мурийо пропуск
5:4 – Тевес

Състави:

Аржентина : Ромеро, Сабалета, Гарай, Отаменди, Рохо, Билия, Масчерано, Пасторе (77-Банега), Меси, Агуеро (73-Тевес), Ди Мария (87-Лавеци).

Колумбия: Оспина, Сунига, Сапата, Мурийо, Ариас, Мехия, Ибарбо (86-Муриел), Куадрадо, Родригес, Мартинес (74-Фалкао), Гутиерес (24-Кардона).