Арсенал и Ливърпул с реми след зрелищен спектакъл с три греди и отменен гол

Арсенал и Ливърпул сътвориха истинско зрелище на „Емиратс“ в мач от третия кръг на Премиър лийг.

Двата гранда не успяха да излъчат победител след 90 миинути игра и си поделиха по една точка. „Мърсисайдци“ на два пъти нацелиха гредата зад вратата на Петър Чех, а домакините бяха ущетени след несправедливо отменен гол на Арън Рамзи заради засада. 30 минути преди края на редовното време Алексис Санчес също намери гредата на вратата на Ливъпул, но през оставащото време на мача не се стигна до победител.

Мачът започна равностойно и още в началото се отрки възможност за гол пред Кристиан Бентеке, но ударът му мина покрай вратата.

Арсенал и Ливърпул

Малко след това, Бентеке намери Филип Коутиньо около бялата точка, който среля от движение, но за негово съжаление ударър му срещна напречната греда.

В края на първата част, отново шансът не бе на страната на Филип Коутиньо, който нацели страничния стълб на врата на Чех за втори път.

Вротото полувреме започна с натиск на „артилеристите“. В 57-та минута Жиру пропусна да открие резултата, а три минути по-късно, Алексис Санчес нацели гредата на вратата на Ливърпул, която беше трета в мача.

Така завърши срещата между Арсенал и Ливърпул и двата отбора си поделиха по една точка. Арсенал се нарежда на 9-то място във временното класиране с 4 точки, а Ливърпул заемат 4-тото място с актив от 7 точки.

Видео:

https://www.youtube.com/watch?v=Z0re5vIbMfU