Бразилия аут от Копа Америка след дузпи

Бразилия изпита „Дежавю“ и отпадна от Копа Америка. „Селесао“ се препъна отново на 1/4 финалите, както и в предишното издание на турнира. Тимът на Карлос Дунга не успя да се справи в редовното време с Парагвай и си тръгна с наведена глава от турнира след изпълнение на дузпи. За 90 минути игра, двата отбора си размениха по едно попадение и за да се излъчи победител, трябваше да изпитат нервите си при изпълнението на удари от бялата точка.

Бразилия

Мачът започна силно за Бразилия, като още в 2-рата минута Филипе Коутиньо имаше възможност да открие резултата, но ударът му бе спасен от вратаря на Парагвай. В 15-тата минута бразилците успяха да огранизират хубава контраатака. Дани Алвеш напредна по дясното крило и с хубаво центриране намери Робиньо, който заби топката във вратата пазена от Хусто Вилар.

До края на първата част Парагвай се опита да се върне в резултата, но удари на Санта Крус и Гонзалес не дадоха резултат. Пресата на „Гуараните“ продължи и през втората част на мача. Гонзаел, Силва и Валдес отново пробваха късмета си да прокарат топката през ръцете на Джеферсън, но стражът на Бразилия блестеше с добро пласиране и рефлекси. В крайна сметка натиска си каза думата и в 70-тата минута Тиаго Силва игра с ръка в наказателното поле и съдията бе безкомпромисен като посочи бялата точка. Дерлис Гонзалес застана зад топката и с неспасяем удър върна „Червено-белите“ в мача.

Напора на Парагвай продължи и след изравнителното попадение, но силите на „гуараните“ не стигнаха. Така дойде моментът на дузпите.

1:0 Фернандиньо
1:1 Мартинес
* Евертон Рибейро пропуска за Бразилия
1:2 Касерес
2:2 Миранда
2:3 Бобадийя
*Дъглас Коста пропуска за Бразилия
*Роке Санта Крус пропуска за Парагвай
3:3 Коутиньо
3:4 Гонзалес

Дарлис Гонзалес се превърна в героя за Парагвай, като отново той вкара победната дузпа и класира своя отбор на 1/2 финалите на Копа Америка.