Бразилия се класира за 1/4 финалите на Копа Америка

Бразилия победи с 2:1 Венецуела в последния си мач от група „С“ на Копа Америка. С тази победа, момчетата на Карлос Дунга си осигуриха място на 1/4 финалите в турнира. Това бе втора победа в групата за Бразилците и съответно завършиха група „С“ на първото място с актив от 6 точки. На на 1/4-финала „Селесао“ ще се изправи срещу тима на Парагвай.

Бразилия

Мача започна ударно за Бразилците и в 9-атата минута поведоха в резултата. След центриране в наказателното поле, Тиаго Силва бе изпуснат от отбраната на Венецуаела и от воле заби топката във вратата на Ален Бароха.

Доминацията на „Селесао“ продължи през цялота първа част на мача. В 52-рата минута след хубав пробив по лявото крило, Вилиан центрира прецизно към Роберно Фирмино и 11-ката на бразилците вкара топката за 2:0.

За състава на Бразилия отсъстваше голямата звезда на Барселона Неймар. Нападателят получи наказание за 4 мача от Дисциплинарната комисия на Копа Америка. Неймар бе наказан заради поведението си в мача срещу Колумбия. Тогава в яда си футболистът на Барселона изрита топката в Пабло Армеро и се спречка с Джейсън Мурийо. Звездата изгледа победата на своя тим от трибуните на Сантяго де Чили.

Неймар

Венецуела успяха да върнат едно попадение в мача. В 84-тата минута след добавка с глава, Федор намали резултата за 2:1. До края на мача, силите на Венецуела не стигнаха и момчетата на Неол Санвинченте не успяха да наваксат в резултата.