Депай поведе Юнайтед към групите на Шампионска лига

Депай изигра страхотен мач и показа защо бе взет от мениджъра на Манчестър Юнайтед – Луис ван Гаал.

Юнайтед победи Брюж с 3:1 на „Олд Трафорд“ в мач от плейофите за влизане в най-авторитетния турнир – Шампиоската лига. Холандеца бе в основата на успеха на своя тим и се отчете с две попадения и асистенция. Мемфис Депай, който премина в „червените дяволи“ през летния трансферен прозорец за сумата от £ 25 милиона доказа защо е нужен на Юнайтед през този сезон.

Мачът започна неприятно за отбора на Луис ван Гаал и още в 8-та минута след центриране от фаул на Васкес, топката рикошира в тялото на Янузай и в опит да я изчисти Майъкл Карил си вкара автогол.

Депай

5 минути трябваха на „червените дяволи“ за да се върнат в мача. В 13-тата минута новото попълнение на „Олд Трафорд“ – Депай получи топката пред наказателното поле, преодоля ефективно играч на Брюж, напредна към вратата и с точен удар през 4-ма защитници направи резултата 1:1.

В 26-тата минута Уейн Рууни имаше възможност да даде преднина на своят тим. Нападателят засече от воле центриране в наказателното поле, но топката бе изчистена от гол линията от защитник на Брюж.

В 42-та минута отново Депай бе в центъра на събитието. Младокът получи хубав извеждащ пас по лявото крило, финтира защитник и с прекрасен изстрел в далечния десен ъгъл намери мрежата на вратата на Брюж.

В 79-тата минута на срещата Мехеле от отбора на Брюж получи червен картон за нарушение срещу Хавиер Ернандес и белгийците останаха с човек по-малко.

Натиска на Манчестър Юнайтед продължи до края на срещата и в добавеното време се стигна и до трето попадение. Депай центрира великолепно към Маруан Фелайни и белгиецът с глава вкара топката за 3:1.

В реванша, който ще се играе „Ян Брейдел Стейдиъм“ в белгийския град Брюж, „синьо черните“ ще се нуждат от 2 попадения за да продължат битката за влизане в групите на Шампионска лига.