Ливърпул готови за дербито с Юнайтед този уикенд. Стъридж се завърна от контузия

Ливърпул ще гостуват на Манчестър Юнайтед в дербито на Премиър лийг тази Събота от 19:30 българско време.

Атмосферата в лагера на „мърсисайдци“ е приповдигната. Преърпелият операция през Май – Даниел Стъридж се завърна в първия отбор и има възможност да бъде включен в стартовия състав за Събота. Английския национал се присъедени към тренировъчната база в Мелууд през Април, но след това продължи възстановяването си в Щатите. Все още обаче не е ясно дали нападателят на „мърсисайдци“ ще вземе участие на „Олд Трафорд“, тъй като не е играл от 8 Април при загубата от Блекбърн в мач от ФА къп с 0:1.

Треньорът на Ливърпул – Брендън Роджърс бе заснет да се шегува и смее с момчетата по време на последната тренировка на отбора преди големия сблъсък. Мениджърът сподели пред „Дейли Мейл„, че това ще бъде един от най-важните сблъсъци на отбора през този сезон и тима ще даде всички сили за да измъкне трите точки от мача.

Ливърпул

Манчестър Юнайтед – Ливърпул е „ел класико“ на английския футбол. Съперничеството между двата тима има толкова много емоция събрана в 90 минути на терена. Историята помни ожесточени моменти между двата клуба.

Най-спорният инцидент наскоро бе скандалът между Патрис Евра и Луис Суарес. Уругваецът бе глобен £ 40 000 през Октомври 2011 за расистки обиди срещу защитника на „червените дяволи“.

Друг момент са червените картони на Неманя Видич. Сърбинът не пропускаше възможност да си навлече гнева на съдията и феновете със бруталните си нарушения. Видич държи и рекорда по червени картони срещу Ливъпул. За пердиоа между 2008 и 2011, защитникът бе изгонен на 4 пъти поради проявите си на терена.

Вижте едни от най-култувите моменти между двата отбора:

https://www.youtube.com/watch?v=FL2Xk8EraLE