Оливие Жиру класира Арсенал напред в Шампионска лига

Оливие Жиру вкара хеттрик при победата на Арсенал с 3:0 над Олимпиакос в мач от последния кръг на груповата фаза на Шампионска лига.

„Артилеристите“ изиграха картите си по най-добрия начин. Възпитаниците на Арсен Венгер имаха нужда да победят гръцките ни съседи с повече от 1 гол разлика за да могат да продължат напред в турнира, а крайното 3:0 бе повече от достатъчно.

Въпреки липсата на Алексис Санчес, Санти Касорла и Уилшър, „топчиите“ изиграха срещата блестящо.

Оливие Жиру

Срещата започна с натиск на домакините, които пренесоха играта в полувината на „артилеристите“.

Въпреки пресата, Арсенал откриха резултата в 29-тата минута. Първоначално Фламини нацели горната греда на вратата на доамкините, а малко по-късно Аарън Рамзи бе изведен по великолепен начин по левия флант, след което центира към Оливие Жиру и французинът с глава откри резултата.

Вторият гол дойде в началото на второто полувреме. Джоел Кембъл си спря топката в наказателното поле и с много техничен пас намери връхлитащия Жиру за да направи резултата 2:0.

В 67-та минута интригата напълно приключи. Елабделуи си спря топката с ръка в наказателното поле и съдията отсъди дузпа за Арсенал. Голмайсторът Жиру разстреля за трети път стража Роберто и успя да изпълни мисията на Венгер по най-добрия начин.

https://www.youtube.com/watch?v=1uZoVaOxVdk