ПСЖ разби мултимилионната селекция на Юнайтед

ПСЖ победи Манчестър Юнайтед с 2:0 в последния мач на тима от турнира „International Champions Cup„.

Мачът се игра на „Солджър Фийлд“ в Чикаго и е собтсвеност на американския отбор по футбол Чикаго Беърс. С победата си ПСЖ спечели турнира „International Champions Cup“ с общ актив от 10 точки. Юнайтед също можеха да се овенчат с американската купа, ако бяха взели победата от мача.

Срещата започна равностойно и ситуации не липсваха и пред двете врати. Още в 3-тата минута звездата на ПСЖ – Златан Ибрахимович можеше да открие резултата, след лошо изчистване на топката от стража на „червените дяволи“ – Давид де Хеа, но ударът ми мина над вратата.

Юнайтед отговориха с хубава атака между новите попъления Бастиан Швайнщайгер, Мемфис Депай и основния нападател Уейн Рууни, но ударът на холандеца мина покрай вратата.

Малко по-късно Мата вкарата топката във вратата на французите, но попадението му бе отменено поради засада.

В 25-тата минута ПСЖ поведе в резултата. Тиаго Силва изведе с хубав пас Матюиди и той хладнокръвно пусна топката през де Хеа и връхлитащия Фил Джоунс.

ПСЖ

Натиска на ПСЖ продължи и в 34-тата минута на срещата Ибрахимович изработи второто попадение за своя тим. Шведът започна атака през центъра, подаде към Максуел и бразилецът му върна топката. Златан необоезпокояван на 3 метра от вратата на де Хеа, вкара топката в мрежата.

Второто полувреме на мача бе далеч по-скучно и не с запомни с нищо освен спирания на играта, груби нарушения и смени и за двата отбора.

По друг начин седи въпроса с представянето на Давид де Хеа. От ръководството на Юнайтед признаха, че снощния мач не се е отрзил добре както за тях, така и за Реал Мадрид. Сагата около привличането на стража на „червените дяволи“ на „Олд Трафорд“ продължава с пълна сила. Цената, която искат от Юнайтед е £ 40 милиона, но „кралския клуб“ отхвърли офертата. След снощния мач, възможността за сделка между двата гранда изглежда минимална.