Холандия остана без вратар за последната си квалификация

Холандия остана без вратар за последния си мач от квалификациите за Евро 2016 от група „А“ срещу отбора на Чехия във Вторник. 

„Лалетата“ по спешност са пратили повиквателна на Маартен Стекеленбург за еврокфалификациията срещу Чехия, която ще се играе на „Амстердам Арена“. При победата над Казахстан с 2:1 в Събота, Тим Крул поучи тежка контузия в коляното и напусна терена с патерици, а титулярният страж – Яспер Силесен получи мускулно разтежение по време на загрявката преди мача. Така Стекелнбург се надява да облече отново националанта фланелка на Холандия във Вторник. Стражът на английския Саутхамптън за последно игра с екипа на „лалетата“ през 2012 година.

За огромно съжаление контузията на Крул ще го извади от игра до края на сезона. 27-годишният страж на Нюкасъл Юнайтед ще пропусне борбата във Висшата лига.

От друга страна, въпреки победата над Казахстан, холандците все още са под въпрос за финалите във Франция. Момчетата на Дани Блинд се нуждаят от сигурна победа над втория в групата – Чехия. Отделно лидера в групата трябва да победи Турция, които заемят третото място с актив от 15 токчи. Холандия в момента са 4-ти с актив от 13 точки. Ако не вземат 3-те точки от последния си мач, това означа, че „лалетата“ ще пропуснат първия голям шампионат от Мондиал 2002.

Холандия

Вижте видео от победата на Холандия: