Монк подаде оставка като треньор на Лийдс

Гари Монк подаде оставка като шеф на Лийдс Юнайтед, след само една година начело в Елън Роуд. Изненадващото изявление дойде само два дни след като Массимо Целино напусна клуба и  след поглъщането, осъществено от италианския бизнесмен Андреа Радризани.

Новият собственик е искал да упражни възможността на клуба да стартира 12-месечно удължаване на договора на Монк в Шампионския клуб, но Монк реши да се оттегли.

Клубът заяви в изявление на официалния си уебсайт: „Г-н Радризани се срещна с Гари два пъти, откакто пое управлението на Елун Роуд по-рано тази седмица. По време на втората среща вчера стана ясно, че Гари е обмислял кариерата си извън Лийдс Юнайтед . Гари не желае да обсъжда условията за по-дълъг договор.“

„След срещата вчера Агентът на Гари поиска тази опция да не бъде упражнена и оставката му бе подадена тази сутрин.“

„Макар да сме дълбоко разочаровани от решението на Гари, няма човек, който да е по-голям от нашия клуб, и сега ще започнем процес по подбор и назначаване на нов треньор, който да отведе клуба до следващото ниво“.

След като Саймън Грейсън напусна Елън Роуд през февруари 2012 г., Юнайтед имаше осем постоянни мениджъри за малко повече от пет години.

За времето, през което Монк  бе требьор на отбора,  той успя да доведе Лийдс до подобрение и до така необходимата стабилност на терена.

Той пристигна през юни миналата година, няколко месеца след като напусна Суонси Сити. Тогава той нареди Лийдс на седмо място в шампионата през миналия сезон, макар че бяха в първите шест и начело за плейофите през по-голямата част от сезона.

Затова Лийдс започна да търси нов мениджър.  Айтор Кранка, Марко Силва и Найджъл Пиърсън бяха сред лидерите, които да поемат на управлението на Елън Роуд.

Междувременно Норич назначи нов мениджър, а Даниел Фарке се премести на Кароу Роуд от Борусия Дортмунд, където беше резервен треньор.

В сезонът на Шампионата все още предстои една игра, в която Хъдърсфийлд посрещат Рединг за да се борят за правото да играят в Премиер Лигата следващия сезон.  Хъдърсфийлд има вероятност  11/8  да спечели на Уембли този уикенд, а Рединг – 12/5.

Челси, шампионите от сезона на Висшата лига има вероятност 11/4 да спечелят отново през следващата година.

 

Нека Ви напомним, че всички страхотни пазари, на които bet365 предлагат достъп, включително и На Живо  са достъпни и за мобилен телефон или таблет с bet365 Навсякъде. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365. Гледайте На Живо футболни мачове от всички краища на света с bet365 Livescore.

Вижте всички залози и прогнози за Футбол само по bet365.

Автор: Бет – БГ / Bet – BG

Save