Крикет: Блек Капс се обръща към Петел

Ветеранът във оф-спининга Джеетан Петел получи втори шанс да започне своята Test кариера, след като бе повикан от Нова Зеландия за тяхната продължаваща обиколка в Индия. Блек Капс загубиха своят първи Test на три в Kanpur от 197 писти и също така изгубиха първокласен oф-спинър Марк Крейг като го поставиха в страничната линия за останалите няколко мача.

Туристите бързо призоваха Петел да запълни празнината, оставена от Крейг, с 36-годишният играч, който едно временно с това се радва на друг успешен сезон в Англия с Уоркшир.

Петел играе своите последни 19 теста през декември 2013г., но тогавашният треньор на отбора Майк Хесън има някакви съмнения да го изкара на международната сцена.

Неговите коментари са: “ Джеетан е скоростен играч, който скоро завърши успешно окръжния сезон – така че той е подготвен за трудните условия в Test крикета.“

Това беше гледна точка, споделяна и от капитана на Нова Зеландия – Кейн Уилямс, който също е оставил леф армър Мич Сантър и лег-спинъра Иш Соди на негово разположение.

Той добави: “ За Джеетан да влезе в отбора след дълго отсъствие е чудесна възможност за него, защото той беше качествен играч през по-голямата част от времето“.

„Джеетан обича играта крикет и обича да играе за страната си. Той очаква с нетърпение завръщането си и отново да бъде полезен за отбора си.“

Коефициентът Нова Зеландия да победи е 10/1, за да спечели втори тест, който започва в петък. За да се радва Индия на победа, коефициентът е 4/7 и равен за 15/8.

Вижте всички прогнози и залози за крикет по bet365.