Бейзбол: Чикаго Къбс са на финал

Най-дългото и най-прочуто чакане в историята на американския професионален спорт приключи. След 71 мъчителни години на страдание и разочарование Чикаго Къбс спечели шампионската титла на Националната лига в МЛБ и се класира за Световните серии за първи път след 1945 г.

В шестия мач от финала на НЛ срещу Лос Анджелис Доджърс тази нощ „мечетата“ се наложиха с 5:0 у дома и затвориха плейофната серия с 4-2 победи.

Така легендарното „проклятие на Били Козела“ се изпари на същото място, където митът за него се ражда – на ст. „Ригли Фийлд“. 42 386 запалянковци нощес погребаха спомена за кръчмаря Били Сианис, който в големия финал през 45-а заклева любимия си отбор с репликата „Проклети да сте, Къбс! Вие няма да спечелите повече нищо“, защото домашният му любимец – пръчът Мърфи, не е допуснат на стадиона.

„Ние сме твърде млади. Не се интересуваме от легенди. Въобще не се впечатляваме. Това е съвсем нов отбор, нашият живот се развива в съвсем различно време. Просто се наслаждаваме и вършим работата си. И трябва да знаете, че сега едва започваме“, заяви звездният трети бейзмен на Къбс Крис Брайънт.

Именно той откри резултата тази нощ с единичен хит срещу Клейтън Кършоу (L 1-1) в 1-вия ининг, а малко по-късно в същата атака и сам отбеляза за 2:0 при саможертвен флай на Бен Зоубрист. Във 2-рия Декстър Фаулър добави трета точка с нов RBI-сингъл срещу аса на „мошениците“, а в 4-тия и 5-ия питчерът на гостите окончателно бе развенчан със соло хоумръни на Уилсън Контрерас и Антъни Ризо.

Вижте всички залози и прогнози за Бейзбол само по bet365.