Биг Мак отново се бори за Залата на славата

Неочакван втори шанс да бъде приет в Залата на славата получи бейзболната легенда от 90-те години на миналия век Марк Макгуайър. Някогашният рекордьор за най-много хоумръни в един сезон от МЛБ – 70 през 1998 г., попадна в селекция от общо десетима бивши играчи, треньори и ръководители, които през декември ще бъдат подложени на гласуване от специална комисия към музея в Купърстаун.

„Това е фантастично. Поласкан съм. Наистина благодаря! Много е трогателно, че ще имам още една възможност евентуално да вляза в Залата на славата. Развълнуван съм“, коментира 53-годишният Биг Мак, който отпадна от вота на асоциацията на бейзболните журналисти (BBWAA), след като 10 години не можа да премине бариерата от 75% подкрепа.

Останалите деветима допълнителни кандидати за випуск 2017 са доскорошният комисионер на МЛБ Бъд Селиг (82 г.), покойният дългогодишен собственик на Ню Йорк Янкис Джордж Стайнбренър, президентът на Атланта Брейвс Джон Шърхолц (76 г.), бившите мениджъри Дейви Джонсън (73 г.) и Лу Пиниела (73 г.), както и някогашните звезди Оръл Хършайзър (58 г.), Харолд Бейнс (57 г.), Уил Кларк (52 г.) и Албърт Бел (50 г.).

Марк Макгуайър е считан за един от най-мощните батери в историята на играта. Със своите 583 хоумръна той се нарежда на 11-о място във вечната ранглиста на Висшата лига. Заради петното от признатата употреба на допинг през част от активната му кариера (1986-2001) обаче бившият първи бейзмен на Оукланд Атлетикс и Сейнт Луис Кардиналс така и не получи повече от 23,7% от гласовете на BBWAA.

„Ако погледнете цифрите в статистиката ми, наистина смятам, че са за Залата на славата. Мисля, че съм единственият в историята, който има средно по един хоумрън на десет батирания. Горд съм с това. Вярвам, че съм роден да удрям хоумръни“, добави Макгуайър, който прекара последния сезон като помощник-треньор в Сан Диего Падрес.

Вижте още прогнози и залози за Бейзбол само по bet365.