Борис Матраков подписа с Глазгоу Рокс

Българинът Борис Матраков ще играе в най-високото ниво на британския баскетбол през сезон 2016/2017, след като подписа с отбора на Глазгоу Рокс. Шотландците са единственият тим извън пределите на Англия, който се подвизава в ББЛ (Британска Баскетболна Лига), а в състава им младият нашенец ще бъде съотборник с някогашния играч на Лукойл Академик Киърън Ачара.

198-сантиметровият Матраков е впечатлил треньорите на новия си отбор по време на пробния период, който е изкарал в редиците на Рокс. Наставникът на клуба Стърлинг Дейвис изрази възхищението си от уменията на българина и ще разчита на него да му даде още повече варианти по периметъра.

„Матраков разполага със страхотни умения предвид ръста си. Показва голяма отдаденост и нямам търпение да видя на какво е способен в истинска игрова обстановка, след като вече ни загатна за това в контролите“, коментира Дейвис.

23-годишният български играч прекара последните няколко години в Дънди, където бе отдаден на висшето си образование. Той е юноша на Лукойл Академик, а на ниво подрастващи е играл още за Овергаз и Ахил, а с Глазгоу ще дебютира в професионалния баскетбол.

Вижте още прогнози и залози за Баскетбол и НБА само по bet365.

Save