Босът на Ферари във Формула 1 подкрепи пилотите Кими Райконен и Себастиан Фетел

Босът на Ферари във Формула 1 Маурицио Аривабене изрази пълната си подкрепа към пилотите на тима Кими Райконен и Себастиан Фетел. Скудерия се намира в криза, след като нито един от червените болиди все още не е успял да спечели Гран При от началото на шампионата. Последната победа на Ферари е от преди точно една година и една седмица в Сингапур. Тогава четирикратният световен шампион Себастиан Фетел спечели, след като Люис Хамилтън отпадна, а Нико Розберг остана едва четвърти след проблеми преди състезанието и смяна на двигател. Въпреки това Аривабене вярва, че пилотите му могат да върнат световната титла обратно в Маранело, ако разполагат с шампионски болид.

„Всички във Формула 1 знаем, че Райконен не е станал световен шампион случайно. В Сингапур отново видяхме колко е добър. Особено при изпреварването на Хамилтън, каквото не се случва често в последните години. „, похвали го Аривабене.

„Фетел също показа класата си. От последно място да стигнеш до топ пет, и то по тесните улици на Сингапур, се иска да си голям пилот. Избрахме най-добрата възможна стратегия, а Себ излезе на пистата, без да мисли за проблемите, и си свърши работата като истински шампион. Знам, че двамата могат да върнат световната титла в Маранело, и за това сме ги избрали. Остава ни да продължим да работим още по-усърдно и им дадем шампионски болид“, завърши италианецът.