Брендън Роджърс приключи с Ливърпул. Юрген Клоп основен фаворит за поста

Брендън Роджърс вече не е начело на Ливърпул. Контрактът на 42-годишния специалист бе прекратен след поредната издънка на “мърсисайдци” при равенството в дербито с Евертън (1:1) вчера. 

Според “Sportsmail” Роджърс е бил удедомен по телефона от Майк Гордън – шефът на “Комитета по трансфери”, че 3-годишният му договор на “Анфийлд” приключва. Юрген Клоп е най-вероятният заместник на поста на Роджърс, но собственика на Ливърпул – Джон Хенри има още няколко опции за мениджърската роля. Стана ясно, че бившият селекционер на “Челси” – Карло Анчелоти е летял вчера вечерта от до Лондон за преговори, въпреки, че Клоп е искан от “Комитета по трансфери”.

“КПТ” е взел решение да освободи Брендън още преди вчерашния провал в дербито на “Мърсисайд” на “Гудисън Парк”. Роджърс застана начело на Ливърпул през 2012, след като “КПТ” освободи Кени Далглиш. Въпреки, че бе избран за мениджър на годната през 2014-та, Брендън Роджърс не успя да донесе нито една тилта на “червените”. Под негово ръководство, за 165 мача, Ливърпул имат записани 83 победи, 40 ревенства и 42 загуби.

Ръководството на “Анфийлд” ще направи всичко възможно да намери възможно най-скоро нов селекционер на тима, но със сигурност “червените” ще се изправят срещу Тотнъм на 17 Октомври. Клуба, все още не е решил дали ще освободи и помощницит – Гари Макалистър, Шен О’Дрискоу и Пепийн Лийндерс.

Въпреки освобождаването на Брендън Роджърс, “КПТ” изрази признателността и благодарностите си за приноса на 42-годишния специалист за тези 3 години.

Брендън Роджърс

Вижте най-добрите моменти на Ливърпул под ръководството на Брендън Роджърс: