Ван Гаал с нов опит да върне Роналдо на Олд Трафорд

Ван Гаал заяви готовността си да се бори за подписа на Кристиано Роналдо, ако звездата реши да напусне „Сантяго Бернабеу“.

30-годишният голмайстор на Реал Мадрид на няколко пъти бе свързван със завръщане на „Олд Трафорд“ през последните 2 години. В последно време слуховете, че Роналдо има желание да напусне „кралския клуб“ са все по-чести.

Определено има напрежение между мениджъра на „белия балет“ Рафа Бенитес и португалеца. Нажежената атмосфера стигна връх в Събота при загубата на Реал от Барселона в 0:4 в „Ел Класико“. Дори медиите в Испания цитират, че Роналдо е настоял пред президента на клуба Флорентино Перес за уволнението на Бенитес.

Ван Гаал

По всичко изглежда, че CR7 ще напусне Реал Мадрид през лятото, а мениджъра на „кралския клуб“ ще гради отбора около другата звезда в тима – Гарет Бейл.

Манчестър Юнайтед на три пъти се опита да подпише с Роналдо през 2013, но не успя да върне нападателя „у дома“. Мениджърът на „червените дяволи“ Луис Ван Гаал подчерта, че в Юнайтед липсват играчи по крилата и не се сеща за по-добър вариант от бившата 7-ца на клуба.

„Той играя по-крилата, той е бърз и вкарва голове. Не мисля, че има треньор в света, който да не го иска в своя тим“, заяви ван Гаал.

„Разбира се, че ще гледаме и за други играчи. Не само Роналдо, въпреки, че той би бил идеалното попълнение. За това, нека изчакаме и да се надяваме“.

Sportsmail“ излезе с информация, че офератата на Юнайтед ще бъде на стойност £ 60 милиона, като звездата ще получава по £ 250 000 седммично.