Вон пропуска началото на сезона

„Кралицата на скоростните дисциплини“ обяви, че няма да участва в гигантския слалом в Зьолден. Линдзи Вон няма да се състезава в гигантския слалом в Зьолден през следващия уикенд, което ще бъде първи старт за новия сезон в алпийските ски. Американката възнамерява да съсредоточи усилията си през тази кампания върху коронните си дисциплини спускане и Супер Г.

Вон ще пропусне надпреварата в Зьолден за четвърта поредна година и това не е голяма изненада, имайки в предвид резултатите й в дисциплината в последно време. Рекордьорката по победи за Световната купа (76) се състезава в девет гигантски слалома в предните два сезона, записвайки само една победа, а пет пъти не успя да финишира.

През тази кампания очакванията са американката да пропусне голяма част от гигантските слаломи, за да пази сили за скоростните дисциплини. Навършаващата 32 години във вторник алпийка може да се появи за първи път на пистата в Лейк Луис, Канада в началото на декември, където е една от любимите й дестинации.

Вон спечели девет победи през миналата кампания и бе на път да се поздрави с Големия кристален глобус, но контузия в края на сезона й попречи да се пребори за отличието, с което се поздрави швейцарката Лара Гут.

Ставката затова Вон да спечели Световната купа през сезон 2016/17 е 3.75, а шансовете на Гут да защити трофея си са оценени на 6.00. Залози затова Вон да триумфира с Кристалния глобус в спускането се приемат с коефициент 2.00, а такива затова тя да спечели титлата в Супер Г с коефициент 2.20.

В допълнение на емоциите На Живо, Вие може да гледате над 60.000 събития всяка година с услугата Пряко Предаване.

Вижте всички залози и прогнози за Ски алпийски дисциплини само по bet365.