Тайсън: Да си свободен означава да нямаш нищо

Живял съм на места, където белите якички не биха спрели да се изпикаят. Най-известният жив боксьор Майк Тайсън влиза в българския „Биг Брадър“ срещу хонорар от 70 000 лева на вечер. Не е ясно колко дълго ще остане със съквартирантите, но присъствието му със сигурност ще разведри перхидролената атмосфера в Къщата. За световния шампион по бокс в свръхтежка категория е казано почти всичко. Предлагаме ви един необичаен негов автопортрет, изготвен от сп. Esquire.

Обичам да наранявам хората. Наистина. Обикновено всички знаменитости умират от страх някой да не ги нападне. А аз искам да ме нападат. Без оръжие – само той и аз. Харесва ми да удрям хората, още повече ми харесва да ги удрям силно.
***
Аз съм един от вас. Услаждат ми се забранените плодове.
В Съединeните щати е пълно с лицемери, които ти казват: не излизай с жени, не си лягай с най-красивата мацка в града, не й позволявай да смуче члена ти. Непрекъснато ни поучават: прави това, не прави онова, но в един момент всички разбираме, че сме обикновени хора, и Майкъл Джордън изневерява на жена си така, както ние изневеряваме на нашите жени.
***
Понякога ми се струва, че съм несъвместим с това общество, изградено от хора, които уж вярват в Бог, но правят точно обратното. Как мислите – ако Иисус беше тук, дали щеше да говори с мен за любов?
***
Аз съм мюсюлманин. Но мисля, че Иисус би изпил едно питие с мен и би ме попитал: „Ти защо постъпваш така?“ Нито един християнин не е разговарял с мен искрено. Вкарваха ме в затвора, пишеха гадни неща за мен, а после отиваха на неделните си служби и казваха: „Иисус е прекрасен, той ще ни спаси“. А когато той слезе на земята, същите тези жадни за пари капиталисти отново ще го разпънат на кръста.
***
Харесва ли ви, когато виждате как размазвам нечий череп?
***
Свободата е да нямаш нищо. Бях много по-свободен, когато нямах пукнат цент. Знаете ли какво правех тогава? Нахлупвах скиорската си шапка, обличах старото палто и отивах да прося на улицата.
***
Животът ми е предрешен – всичко е написано. Аз нямам бъдеще. Не харесвам външния си вид, не харесвам поведението си.
***
Всичките тези герои с бели якички и чисти досиета ще се самоубият с куршум в устата, ако преживеят това, което съм преживял аз. Те нямат моето сърце. Живял съм на места, където те не биха спрели да се изпикаят.
***
Мога да напълня „Медисън Скуеър Гардън“ (б.р., най-голямата зала в Ню Йорк) просто докато мастурбирам.
***
Не давам интервюта на жени. Освен в тези случаи, когато искам да ги изчукам.
***
Винаги слушам хората с власт. Дори когато те имат лоша репутация.
***
Щастлив съм, защото не съм лъжец. Всичко, което правя, може да бъде наречено всякак, но не и лъжа.
***
Когато излязох от затвора, не исках нищо. Освен топла вана. Толкова силно търках кожата си, че едва не я свалих.
Исках да изчегъртам цялата мръсотия от себе си. Спрях, когато потече кръв.
***
Наясно съм, че е тежко да си жена.
***
В затвора прочетох стотици книги. Сега знам, че най-силно влияние върху всеки човек оказват книгите, които е прочел, и хората, които е срещнал. Но е много важно да разбирате какво четете. Добре е да четете, но е лошо да не разбирате прочетеното.
***
Хемингуей е бил фашист и долна расистка свиня, но независимо от това ценя много една негова мисъл: мъжът не може да бъде победен, той може само да бъде убит. И още нещо важно – времето. То никога не чака. И е крайно – има начало, среда и край. АкБойни спортовео разбирате какво ви казвам.
***

Вижте още прогнози и залози за  само по bet365.