Дербито на Манчестър – един мач с много история и противоречия

Дербито на Английската Висша лига между отборите на Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити наближава.

„Олд Трафорд“ ще се превърне в арена на дербито между двата гранда в Неделя. Мениджърът на „червените дяволи“ смята, че Юнайтед са аутсайдерите в двубоя в Неделя.

„Гражданите“ са без 2 от големите си звезди – Серхио Агуеро и Давид Силва за 170-ия сблъсък между двата тима, но ван Гаал все още мисли, че момчетата на Мануел Пелегрини са фаворити в дербито.

„Когато погледнете фактите, Сити са първи, а ние сме трети“, каза селекционера на Юнайтед.

„Манчестър Сити имат повече вкарани голове, водят в класирането, за това мисля, че са фаворити в мача“.

Дербито

Дербито на Манчестър е изпълнено с много емоции и история започващи от 1881 година. В момета Сити са на върха на класирането в Премиър лийг със само 2 точки повече от вечния си съперник. Въпреки думите на Луис ван Гаал, че „небесно-сините“ са фаворити, Юнайтед имат 66 попеди от срещите между двата тима, докато Манчестър Сити са спечелили само 45 от сблъсъците.

Първото дерби между Юнайтед и Сити е на 12 Ноември 1881 година, когато „Нютън Хийт“ (Манчестър Юнайтед) надиграват с 3:0 „Уест Гордън“ (Манчестър Сити).

Подобно на мача от 1881 година, последния сблъсък между двата тима завърши 4:2 за Юнайтед. Тогава се разписаха Ашли Йънг, Маруан Фелайни, Хуан Мата и Крис Смолинг. За сити беше точен на два пъти Серхио Агуеро, който ще пропусне дербито в Неделя поради контузия.

Историята помни много ожесточени и изпълнени с емоции срещи между Юнайтед и Сити. Вижте най-интересните моменти събрани в това видео: