Джеки: Болно ми е, че няма ЦСКА!

Днес легендарният защитник Георги Димитров навършва 58 години. Джеки е петкратен шампион на България с ЦСКА, а през 1986 г. води България с капитанската лента на световните финали в Мексико.

“Изобщо не ги броя годините. Цифрите са само някаква математика. Зависи какво чувстваш в главата. Никога не съм се замислял за годините. Най-щастливият момент в живота ми бе когато се роди синът ми Мартин! Той ми е всичко. Другото са маловажни неща. Отдавна съм забравил, че съм играл футбол. Това е само една игра.

Няма вече футболисти, които са идоли в родните клубове. По цял свят е така. Има 5-6 наистина големи и това е. Величаят разни нападатели като Оливие Жиру, който е с движения на параолимпиец. Не могат да се сравняват с тези от едно време, като Марко ван Бастен например. Моят най-голям идол беше Йохан Кройф, лека му пръст. Сега на кой български футболист да си купиш фланелка? Няма на кой. Едно време три поколения играеха с една и съща фланелка. Няма “Адидас”, няма марки. Аз като започнах, ми подхвърлиха едни стари обувки, с които бяха играли преди мен други. Сега обули шарените бутонки и се мислят за големи звезди.

ЦСКА-София не го възприех за ЦСКА. Нито ходя на стадиона, нито гледам мачовете им по телевизията. Не ме интересуват. Идват някакви, пренасят се от едно място на друго. Хората вече видяха за какво става въпрос. Доколкото знам, Пената също вече не иска да ходи на стадиона. Аз не съм фен на този клуб, но след като други фенове са там, нека да им се радват. Болно ми е, но какво да направя. Настаняват се някакви хора наготово, не плащат нищо. И слагат за треньор някакъв, дето не го знам дори дали има лиценз. Не знам за какво го взимат и този Чечо ли е, какъв е. Затова изобщо не искам да ме броят за тяхна легенда. Въртят се някакви хора около тях, само за да ги пускат на стадиона без пари и след това да ядат по три кабепчета на аванта в ресторанта. Цял живот си висят едни и същи там на “Армията”.

Изобщо не съм изненадан от титлата на Григор Димитров. На мен много ми харесва момчето и се радвам за него след толкова критики по негов адрес. Той е още млад, не го показва, но съм сигурен, че му влияят тези неща. Обвиняват го, че бил с тая и оная. Ами с кого да е, с Евгени Минчев ли? Федерер е най-великият тенисист за всички времена, щом го е взел под крилото си, не е толкова глупав. Аз съм голям фен на Федерер. Чакал съм го пет часа, за да му взема автограф. Гришо има огромен талант, играе с лекота”, сподели Джеки пред “България днес”.
bet365