Джордан Хендерсън слага капитанската лента в Ливърпул

Джордан Хендерсън ще наследи капитанското място в Ливърпул от любимецът на „мърсисайдци“ –  Стивън Джерард.

Английският национал, който подписа с „червените“ от „Анфийлд“ през Април 2011 се наложи като титуляр в клуба. През сезона Джордан Хендерсън на няколко пъти слагаше капитанската лента поради контузии на Стиви Джи.

Джордан Хендерсън

Когато попитаха Хендерсън в края на миналия сезон „Как би се чувствал, ако поеме по стъпките на легендата на Ливърпул Стивън Джерард, англичанинът сподели:

„Напускането на Стиви ще бъде голяма загуба за клуба и от нас зависи като отбор да поемем отговорност и да продължим напред. Когато ми се налагаше да бъда капитан в отсъствието на Джерард, винаги се опитвах да водя отбора с пример. Така трябва да прави и новият капитан, независимо кой бъде избран.“

Халфът започва кариерата си в Съдърланд през 2008 година, а през 2011 преминава в Ливърпул. Играчът има записани 139 мача и вкарани 17 попадения.

25-годишният национал е считан за играч, който носи позитивна енергия в клуба и работи усилено. Селекционерът на Ливърпул Брандън Роджърс описва младока като атлетичен и трудолюбив полузащитник.

„По време на престоя си в клуба, Хенедрън успя да развие потенциала си и креативността си“ – допълни Роджърс.