Дуото Неймар и Суарес няма спирка. Барса загря за „Ел Класико“

Дуото Неймар и Суарес продължава да гази наред и донесе победата на Барселона с 3:0 над Виляреал в дербито от 11-тия кръг на Примера Дивисион игран на „Камп Ноу“ пред 74 000 зрители.

И трите  гола паднаха през втората част, като това определено това бе деня на Неймар. Бразилеца откри резултата, след което Луис Суарес го удвои. Последното попадение може би бе един от най-великите голове за 23-годишния нападател с екипа на „каталунците“. Играта на Неймар потвърди това, което бе ясно от много време. При липсата на аржетинската мегазвезда на Барса – Лео Меси, Неймар е готов да вземе приза за най-добър играч на Барселона.

Дуото

Бразилската звезда определено се справя със задачата да замести отсъстващия Меси в отбора на Барса. Номер 11 има вече 11 гола след 11 кръга в Ла Лига и е едноличен лидер при топреализаторите в каталунския тим.

Срещата започна с обичайната преса на Барса, но Виляреал постепенно прехвърлиха играта в половината на домакините. И двата отбора се отчетоха с пропуски като битката на терена бе равностойна.

Второто полувреме продължи с натиск на „каталунците“. Дани Алвеш бе изведен от номер 11, но не успя да отправи най-добрия си удар и Ареола изби топката. В 60-тата минута на мача се стигна до гол. Серхио Бускетс успя да пресече подаване на гостите и веднага предприе контраатака. Защитника изведе Неймар сам срещу вратаря и за нападателя не остана друго освен да открие резултата на „Камп Ноу“.

След гола дуото Неймар и Суарес заигра на пълни обороти. 10 минути по-късно домакните получиха възможността да изпълнят 11-метров наказател удар, заради нарушение срещу Мунир в наказаталното поле на Виляреал. Със задачата се нагърби Луис Суарес и направи резултата 2:0.

В 85-тата минута зрителите на „Камп Ноу“ видяха нещо изключително, като отново главни виновници беше дуото Неймар и Суарес. Луис напредна по левия фланг и центрира много технично топката към Неймар, който бе пазен то 2-ма защитници на „жълтите“. Номер 11 пое топката и с едно докосване прехвърли Коста, завъртя и от въздуха парира Алфонс Ареола.

С тази победата момчетата на Луис Енрике загряха за „Ел Класико“, който ще се играе на 21 Ноември.

https://www.youtube.com/watch?v=oefG4yTRmOI