Жозе Моуриньо бе уволнен от мениджърския пост в Челси

Жозе Моуриньо официално не е треньор на Челси.  Според медиите на острова, „специалният“ е получил новината за освобождаването си след коледния обяд на тима в клубната база Кобъм.

Определено нещата за Челси не вървяха на добре. „Сините“ са 16-ти с 9 загуби от началото на сезона и само на една точка от зоната на изпадащите. Последният мач на лондончани бе загубата срещу Лестър 1:2, което бе достатъчно за Роман Абрамович да вземе решението да освободи Моуриньо.

Жозе Моуриньо

Малко след коледния обяд, Жозе Моуриньо е бил поканен за разговор в главната сграда на клуба, с  Роман Абрамович, президентът Брус Бък и директорът Юджийн Тененбаум. След 10 минутен разговор решението е било взето.

Моу направи много за Челси, но въпреки това бордът на директорите е трябвало да вземе това трудно решение. Техническият директор Майкъл Еменало сподели пред клубната телевизия: „Жозе направи много за Челси и ние имаме огромни санименти към него, но трябва да признаем факта, че Челси е в беда. Резултатите не са добри и има явни разногласия между мениджъра на тима и играчите.“

Като временен треньор на Челси ще бъде назначен 69-годишният Гуус Хидинк, докато не се намери нов заместник на „Стамфорд Бридж“.