Ибрахимович съди треньор, който го е обвинил в употреба на допинг

Шведският съд днес започна изслушване на доказателствен материал и свидетели по делото, което е заведено от футболната звезда Златан Ибрахимович срещу бивш треньор на националния отбор по лека атлетика на страната. Ибрахимович, който не се появи в съда в южния шведски град Карлстад, съди треньора Улф Карлсон, който обидил футболиста по време на дебат за употребата на допинг в спорта.
Въпросният Карлсон през април е предположил, че Ибрахимович използва допинг, тъй като мускулатурата му е била увеличена неколкократно ро време на престоя му в Ювентус в периода 2004-2006, а това е оценено най-общо като клевета, казват адвокатите на шведския нападател. Треньорът по лека атлетика отхвърля всякакви обвинения и заяви, че не е посочвал 35-годишния нападател, който в момента рита за Манчестър Юнайтед. Но адвокатите и на двете страни цитират едно и също видео от април, което е главното доказателство в казуса за момента.

А самият футболист никога не е давал положителна допинг-проба в кариерата си. Адвокатите на Златан Ибрахимович поискаха Карлсон да плати всички разноски по делото, ако бъде осъден, докато обвиненият Златан не иска нищо за себе си.

bet365