Икер Касияс казва сбогом на Реал в Петък

Икер Касияс ще продължи футболната си кариера в Порто. Това стана ясно вчера, след като всички испански вестници и медии излезнаха с информацията за заминаването на сан Икер.

Реал Мадрид и Порто са се договорили за трансфера на испанския вратар в Сряда, като се очаква сделката да бъде финализирана в Петък.

Икер Касияс

Вестник „Марка“ излезе с информация относно финансовата част по контракта на Икер Касияс. Договорът ще бъде за 2 години с опция за продължаване с още една. Стражът ще получава заплата £ 7,1 милиона, което е приблизително 2 пъти по-малко в сравнение със заплатата му в „Кралският клуб“ – £ 17,9 милиона.

Ръководството на Порто очаква Касияс да започне тренировка с новите си съотборници и да бъде на разположение за новия сезон в Португалската лига. „Драконите“ разчитат на Сан Икер, за да подсилят селекцията си.

Трансферът на Икер в Порто пък обърка плановете на „Манчестър Юнайтед“, които предлагат Де Хеа в замяна на Икер Касияс и Серхио Рамос. Трансферната война между двата гранда продължава.

Икер Касияс

Играчът на Реал Мадрид ще се сбогува със своите съотборници и фенове в Петък от 14:30 часа на специална церемония на „Сантиаго Бернабеу“.