Йоаким Льов против световно с 40 тима

Йоаким Льов – Селекционерът на Германия се противопостави на идеята за увеличаване на отборите на Световно първенство. Качеството на футбола ще спадне, ако бъде броя на отборите-участници на Световно първенство бъде увеличен от 32 на 40, смята Йоаким Льов. Големите отбори ще пострадат най-много при една такава промяна, тъй като трябва да играят повече мачове, смята специалистът.

Междувременно, залози за победа на Германия над Чехия у дома идната събота в среща от световните квалификации се приемат при коефициент от 1.20. Шансовете на бундестима да завърши на първо място в група С са оценени на 1.083, а тези да защити титлата си на Мондиал 2016- на 6.00.

Новият президент на ФИФА Джани Инфантино е сериозен застъпник на идеята за увеличаване броя на отборите на Световно първенство. Той има амбициите да въведе тази промяна на Мондиал 2026. Темата ще се обсъжда на заседание на световната футболна централа в средата на октомври.

„Нивото на футбола не може и не бива да се снижава умишлено на форум като Световното първенство, макар да разбирам желанието на малките нации да се докоснат до големия футболен свят и виждат така своя път… Ние трябва да сме напълно наясно, че качеството на играта в дългосрочен план ще пострада. Призовавам хората от ФИФА: „Не прекалявайте“, коментира Льов в интервю за „Велт ам Зонтаг“.

Не забравяйте, че всички страхотни пазари, които предлагаме, включително На Живо, са достъпни и за мобилен или таблет с bet365 Навсякъде. Важат Условия.

Вижте всички залози, прогнози и коефиценти за Bet365 Футбол

Save