Кевин де Бройне официално стана „гражданин“

Кевин де Бройне е играч на Манчестър Сити! „Гражданите“ официално обявиха трансфера на 24-годишния белгиец за рекордната сума от £ 52 милиона.Трансфера на де Бройне задмина рекордната сделка на Сити с бившата звезда на Ливърпул – Рахим Стърлинг  (£ 49 милиона). Сделката се превърна и в рекодрен изходящ трансфер от Бундеслигата.

Кевин де Бройне прекара два сезона на „Стамфорд Бридж“ преди да заиграе в Бундеслигата. През изминалата кампания, младока бе определен за най-добър играч в немското първенство.

Кевин де Бройне

Контрактът на белгиеца ще бъде за 6 години, като халфът избра да играе с №17 на „Етихад“. Де Бройне сподели още, че през последните няколко седмици напрежението е било голямо.

„През последните седмици имаше напрежението от медиите на острова и в Германия, но аз съм професионалист и продължих да играя и да тренирам с отбора, докато нещата се наредят сами“.

„Вече съм готов да играя футбол отново и мисля, че „Премиър лийг“ е най-доброто първенство в света. След него е Бундеслигата, която ми даде добър старт. С Волфсбург успях да спечеля няколко трофея и сега имам шанс да направя същото и с Манчестър Сити.

Де Бройне стана част от рекордната лятната селекция на „небесно сините“ и се присъедини към другите имена от списъка – Рахим Стърлинг, Никола Отаменди и Фабиан Делф.

Вижте първото интервю на де Бройне за Манчестър Сити: