Китайска суперлига


Китайският футболна асоциация Суперлигата (китайците: 中国 足球 协会 超级 联赛; пинин: Zhongguo Zúqiú Xiéhuì Chaoji Liánsài), по-известен като Китайска Суперлига (中超 联赛) или CSL, понастоящем известен като асоциация Ping An китайския футбол Суперлигата за спонсорство причини, е най-високото от професионалния футбол в Китай, работещи под егидата на Асоциацията на китайския футбол.

Китайският Суперлигата е създаден от ребрандирането на бившия елитната дивизия китайската футболна асоциация Jia-A Лига през 2004 г. (виж китайски Jia-A League, да не се бърка с китайската футболна асоциация Jia лига, който е сегашното второ ниво лигата .)

Първоначално оспорва от 12 отбора в учредителната година, лигата се разширява. Има 16 отбора в текущия сезон. Заглавието е спечелен от шест отбора: Shenzhen Jianlibao, Dalian Shide, Shandong Luneng. Чанчун Ятай, Пекин Guoan, и Гуанджоу Evergrande. настоящите шампиони Суперлигата са Guangzhou Evergrande.

Лигата сега работи по разрешаването на Асоциацията на китайския футбол, The CSL Дружеството, което е в момента търговски клон на Лигата, е корпорация, в която CFA и всички клубове страните действат като акционери. в допълнително план, CFA накрая ще прехвърли своя дял на клубове и професионален съюз, който се състои от CSL клубове ще бъде създаден като управление лице на Лигата.