Кобрата отпада като вариант за съперник на Антъни Джошуа на 26 октовмри

Все още се търси съперник на олимпийския шампион от Лондон 2012 Антъни Джошуа , който има 17 нокаута от 17 мача на професионалния ринг. Името трябваше да бъде обявено вчера, но това така и не се случи. Така по всичко изглежда, че на 26 октовмри в Манчестър Джошуа ще се изправи срещу Джоузеф Паркър, който е с актив от 20 победи (17 нокаута).

Кубрат Пулев е отказал възможност да се бие за световната титла на IBF с Антъни Джошуа срещу сумата от приблизително 1,6 милиона лева. Новината бе обявена от мениджъра на британеца Еди Хърн.

Кобрата бе един от вариантите за мача за пояса на IBF заедно с новозеландеца и Бърмейн Стивърн (Кан). Според Хърн обаче от лагера на българина – „Зауерланд“, са поискали твърде много пари и това го е отказало от сблъсъка.

„Предложихме на Пулев последователно 500 000, 600 000, 700 000 паунда (около 1,6 милиона лева), но получихме „Не, не, не“. Но ти се би за европейската титла (с Дерек Чисора) срещу 100 000 паунда (около 220 000 лева), какво става?! Стивърн, ще ти дадем двойно повече пари от тези за мача с Александър Поветкин. „Не, ще се бия с Поветкин“. Просто всеки от тях иска да получи истинско състояние, за да се изправи срещу Джошуа“, обясни ситуацията мениджърът.