Кои са най-добрите партньори в атака за Меси?

Кои са хората, които най-добре се вписват в стила на игра на 10-ката на Барселона Лионел Меси? Бърз преглед преди Ел Класико…

Дългоочакваното завръщане на Меси ще стане факт в Събота в дербито на Испания – „Ел Класико„. Въпреки, че най-вероятно звездата ще започне мача от пейката, най-доброто трио в историята на Барса ще възкърсне, гърмят футболните таблоиди.

4-кратният носител на  „Златната топка“ успя да стигне най-добрата си форма с помощта на Луис Суарес и Неймар. Триото помля конкуренцията миналия сезон и успя да спечели всички възможни отличия.

Кои

Барса направи требъл и успя да спечели четвъртата си „шампионска титла“ в период от 9 години – през които Меси бе с основна роля.

Спортсмайл“ направи сравнение между 4 варианта в атаката на Барса. Кои са те? Ето и какво показват фактите и цифрите в историята на клуба:

1. Роналдиньо, Самуел Ето’о и Лионел Меси (сезон 2005-07). Триото има вкарани общо 122 гола в 230 срещти. Успеваемостта на мач е 53%.

2. Тиери Анри, Самуел Ето’о и Лионел Меси (сезон 2007-09). Триото има вкарани общо 152 гола в 261 срещи. Успеваемостта на тримата на мач е 58%.

3.  Луис Суарес, Неймар и Лионел Меси (2014-). Триото има вкарани общо 141 гола в 175 срещи. Успеваемостта на тримата е 81%.