Колоездене Спортни залози и Коефициенти bet365Колоездене


Колоезденето е спорт, в който се организират състезания между спортисти, яздещи велосипеди. Състезанията могат да бъдат на различни настилки и терени и с различни велосипеди.

Най-популярни са състезанията с така наречените „шосейни велосипеди“. Това са велосипеди с олекотена конструкция и тънки гуми за по-малко съпротивление и по-висока скорост. Състезателите носят каски и екипи, който подобряват аеродинамиката на велосипедиста. Състезанието се провежда на открит терен на голямо разстояние (обикновено около 150 – 200 километра) и има много участници. Провеждат се общи стартове и бягания по часовник (обикновено на малко по-късо разстояние), индивидуални и отборни състезания.

bet365 Вход

Съществува Световна купа, за която се провеждат състезания през цялата година на различни места. Най-престижното състезание е Обиколката на Франция (Тур дьо Франс). Провежда се в края на месец юли и е съставено от 20 етапа из цяла Франция. При някои от етапите маршрутът излиза в съседните страни — Белгия, Испания. Освен ‘Тур дьо Франс’ популярни са ‘ДЖиро’ (Обиколката на Италия) и ‘Вуелта’ (Обиколката на Испания).

Популярни са и състезанията на писта, в които участват „пистови велосипеди“ (олимпийска дисциплина). Провеждат се на наклонена овална писта най-често на закрито. Велосипедите са с олекотена конструкция, без спирачки и скорости като има специални добавени части за подобряване на аеродинамичната стойка на колоездача. Скоростта достига до 75 км/ч. Някои от дисциплините са 200 метра летящ старт, други дисциплини са скрач, италианско преследване, отборно каране, 1000 метра, бързина.

Спортни Залозиbet365

В исторически план, страните-конкурентните и отдадени от началото на 20-ти век са Белгия, Франция и Италия. А след това шосейното колоездене разпространение в Колумбия, Дания, Германия, Люксембург, Холандия, Португалия, Испания и Швейцария. След Втората световна война. Въпреки това в наши дни като този спорт расте в популярност чрез глобализацията. Страни като Казахстан, Австралия, Венецуела, Русия, Словакия, Южна Африка, Нова Зеландия, Норвегия, Обединеното кралство, Ирландия. Полша и Съединените щати продължават да произвеждат велосипедисти от световна класа.

Колоезденето започва като организиран спорт през 1868 г.Първото световно първенство е през 1893 г. И с велосипед е бил част от Олимпийските игри, тъй като съвременната последователност започна в Атина през 1896 г.

Колоезденето в съвременния си вид e възникналo в края на 19 век. Спортът е популярен в западните европейски държави от Франция, Испания, Белгия и Италия. Някои от най-ранните път велосипедни състезания в Европа остават сред най-големите събития на спорта. Тези ранни раси включват Лиеж-Бастон-Лиеж (създадена 1892), Париж-Рубе (1896). На Тур дьо Франс (1903 г.), в Милано-Сан Ремо и Giro ди Ломбардия (1905), в Giro d’Italia (1909) и Обиколката на Фландрия (1913 г.). Те условие шаблон за други състезания по целия свят. Докато този спорт се е разпространил в целия свят, тези исторически състезания остават най-престижните за колоездач да спечели. bet-bg.com


Колоездене – Спортни залози и Коефициенти

✅ Регистрация в bet365 | Верификация на сметкаДепозиране на париСпортни Залози | Как да заложа | Залози На Живо | Гледай Пряко Предаване | Оферти, Бонуси и Промоции | Казино | Покер

18+ | Отговорна Игра | BeGambleAware.org

Автор: бет–бг.ком / bet-bg. com