Лос Анджелис Доджърс е вторият финалист в НЛ

След 126 победи и 60 загуби в редовния сезон и още 3 успеха и 6 поражения в плейофите Клейтън Кършоу записа първия запазен мач във визитката си в МЛБ.

Трикратният носител на „Сай Йънг“ излезе от булпена и направи последните 2 аута при победата на Лос Анджелис Доджърс с 4:3 като гост на Вашингтон Нешънълс.

С успеха в столицата тази нощ „мошениците“ затвориха дивизионната серия с 3-2 и се класираха за финала в Националната лига, където ще срещнат Чикаго Къбс.

Само два дни след като хвърля 6 ининга и 2/3 за победата с 6:5 в Мач №4 в Ел Ей, Кършоу (S 1) се появи в игра при 1 аут в 9-ия ининг и рънери на първа и втора база. 28-годишният левичар веднага накара Даниъл Мърфи да удари инфилд флай и после метна страйкаут срещу пинч-хитъра Уилмер Дефо, ознаменувайки триумфално първото си влизане като риливър след плейофите през 2009 г.

Мениджърът на Доджърс Дейв Робъртс прибегна до своя ас, след като регулярният клоузър Кенли Янсен влезе още в 7-ия ининг и направи рекордните в кариерата си 51 хвърляния и 7 аута. Именно седмата част се оказа решаваща за развръзката на двубоя – само тя продължи 66 минути, а целият мач трая 4,32 ч. и приключи малко преди 1 ч. след полунощ местно време (8 ч. тази сутрин в България).

Инингът започна при аванс от 1:0 за домакините и приключи при крайния резултат. След като бе изработил шест защити без точка, стартерът на Вашингтон Макс Шързър остана на възвишението и за 7-ия, но откриващият батер в него Джок Пидърсън му удари хоумрън и изравни. След това бяха нужни още петима питчери, за да направят 3 аута, като първият от тях – Марк Жепчински (L 0-1), се оказа отговорен за загубата.

Вижте всички залози и прогнози за Бейзбол само по bet365.