Луис ван Гаал продължава с „лудостите“

Луис ван Гаал отново прилече вниманието на медийното пространство с последните си действия. Селекционерът на английският Манчестър Юнайтед обяви, че е готов да продаде стражът Виктор Валдес, след напрежение в отношенията между двамата. Валдес е октазал да играе за втория отбор на Юнайтед през миналия сезон и според мениджъра на „червените дяволи“, това държание противоречи на политиката на клуба.

В отговор на изтеклата информация за евентуално напускане на Валдес, вратарят постна видео на стената си в „Twitter“ показващо всичките му игри с младите таланти от школата на Юнайтед. Името на видеото носи името „…..?#Respect“.

33-годишният страж си тръгна от турнето на Юнайтед в САЩ и се завърна в школата в Карингтън, където ще продължи с тренировките. Засега интерес за подписа на Валдес има от турски клубове.

Луис ван Гаал обоснова решението си да отстрани Валдес от турнето със следните думи: „Валдес не е избран в селекцията за турнето в САЩ, защото не следва философията ми. Философията ми е как се играе футбол и как се поддържа ритъм в мача“, сподели ван Гаал.

Луис ван Гаал

Треньорът на Юнайтед подпали медиите и с информация за евентуално напускане на звездата Анхел ди Мария. Огромен интерес към аржентинеца има френският ПСЖ. Ди Мария смята сериозно да обмисли варианта да заиграе в ПСЖ, тъй като той и жена му се чувстват нещастни в Англия.

Луис ван Гаал симпатизира на крилото и смята, че той трябва да остане в Юнайтед и да продължи да помага на клуба в английското първенство и Евро турнирите. Селекционерът е наясно с проблемите на ди Мария и ще му позволи да си тръгне в случай, че клуба приема офертата на ПСЖ.

Ако аржентинският играч отиде в Пари сен Жермен, Юнайтед ще се опитат да вземат в замяна Едисон Кавани, който в момента играе във френския гранд. Засега се очаква ди Мария да се завърне в клуба от почивката му след турнира Копа Америка на 25 Юли.