Любовната история на Тим и Спърс няма да приключи

Почти две десетилетия с цветовете на Сан Антонио Спърс явно са недостатъчни за Тим Дънкан. Легендарният №21 на “шпорите” обяви оттеглянето си от баскетболната игра в началото на месец юли, малко повече от два месеца след отпадането от Оклахома Сити Тъндър в плейофите.
Сега, близо седмица след есенното равноденствие и настъпването на третия от четирите годишни сезона, Дънкан отново се завърна там, където се чувства у дома си – на паркета и с екипа на Сан Антонио. Любовната история между Тим и Спърс очевидно няма как да приключи и той излезе рамо до рамо с доскорошните си съотборници и единствения треньор, за който е играл професионално – Грег Попович.

Именно Поп заяви по-рано през седмицата, че крилото има официална нова позиция в организацията. Запитан от репортери каква е тя, той остана верен на неподражаемия си стил и отговори така – “Той е треньор на каквото си пожелае”.

Старата любов ръжда не хваща, а Дънкан поговори доста дълго с бившия си съотборник и настоящ вицепрезидент по баскетболните операции на отбора – Монти Уилямс.

211-сантиметровият тих великан от Вирджинските острови даваше пример на съотборниците си в продължение на 19 години под двата коша. Сега явно ще продължи да го прави, ала вече от другата страна на крайната линия.

Вижте още прогнози и залози за Баскетбол само по bet365.