Муратоглу: Според мен Серина може да достигне 30 купи

Серина Уилямс няма намерение да спира въпреки, че е на почти 35 години и през последните седмици е измъчвана от контузии. Според треньора на на световната номер 2  Патрик Муратоглу тя все още има за цел да направи календарен Голям шлем.

Изненадващото в изказването на специалиста бе това, че той споменава като цел достигането до 30 мейджър трофея. В момента американката има 22 и е с изравнен рекорд в „Оупън ерата“ с Щефи Граф.

„Знам, че хората се концентрират много върху това тя да спечели 23 титли. Аз пък гледам към бройката от 30, призна Муратоглу. – Защо да не си поставим цел за рекорд, който никога да не може да бъде подобрен? „, категоричен бе 46-годишният французин.

Муратоглу разкри също така, че за Уилямс е по-важно да се задържи в спорта максимално дълго, а не да е на върха в световната ранглиста.

„Няма да преследваме първото място. Това би било много лоша идея. Може и да успее да се върне на лидерската позиция, но не трябва да е фокусирана върху тази мисъл. Титлите от Шлема са по-важни“, допълни треньорът .

Шансовете Уилямс да спечели Аустралиан оупън  са 15/8 ,с което може да  подобри рекорда на Щефи Граф за трофеи Open , които сега са 22.

Кербер  има шанс 4/1 бда си осигури титлата в Мелбърн, а британската надежда Йохана Конта е с шанс 40/1.

Вижте всички залози и прогнози за Тенис само по bet365.

Save

Save