НБА: Това е последен сезон за Пол Пиърс

Пол Пиърс официално обяви, че ще се оттегли от професионалния баскетбол след края на предстоящия сезон 2016/2017. 38-годишният ветеран ще изиграе още една кампания с екипа на Лос Анджелис Клипърс, а след това ще окачи кецовете на пирона след близо 20 години сред елита на НБА.

201-сантиметровото крило влезе в Лигата през 1998 година, превърна се в легенда на Бостън Селтикс, спечели титла с “келтите”, а след това премина през Бруклин, за да акостира в родния си щат Калифорния и съответно Лос Анджелис, където ще се откаже от любимата игра.

“Това е, моят последен сезон. Време е да направя следващата крачка – отвъд баскетболната игра. Както при всяко трудно решение, и при това мисля, че трябва да си в мир със себе си. Аз съм в такава ситуация спрямо отказването, но имам още една година. Още една възможност. С Клипърс и то там, където израснах. Мисля, че имам тази възможност с един прекрасен отбор. Гладни сме и искаме да спечелим титлата. След 18 години в НБА е трудно да повярвам, че ще играя във всяка една от залите за последен път. Така че ще се насладя на всяка тренировка, на всяко возене в автобуса, на всяка отборна вечеря и на всеки път, в който излизам от тунела. Ще дам всичко от себе си, за да достигнем единствената си цел”, написа Пиърс за The Players’ Tribune.

Вижте още прогнози и залози за Баскетбол само по bet365.