Неймар изведе Бразилия до победа на старта на Копа Америка

Неймар се превърна в герой за Бразилия в драматичния мач с Перу. „Селесао“ спечели мача от група „С“ с 2:1.

Мачът започна удрано с отбора на Перу, като още в 3-тата минута след неразбирателство между Давид Луиш и вратаря Джеферсън Куева се възползва и даде преднина на своя отбор.

Отговорът на бразилците обаче не закъсня. Две минути по-късно с красива комбинация между съотборниците в Барселона Даниел Алвеш и Неймар нападателят върна интригата в мача.

Неймар

Успехът дойде в добавеното време на мача. В основата на попадението беше звездата на бразилците Неймар, който елиминира цялата защита на Перу и с перфектен пас намери Коща на далечната греда. За Коща не остана друго освен да вкара топката във вратата на Перу.

Карлус Дунга избра за своя отбор да започнат: Неймар и Диего Тардели в атакат, Вилиан и Фред от Шахтьор (Донецк) по крилата, а Елиаш и Фернандиньо в в средата на терена.

Звездата на Барселона Неймар определно се чувства в страхотна форма след като на клубно ниво стигна до требъл. От тук нататък нападателят може да прибави още едно отличие в сметката си , ако успее да класира Бразилия за финала на Копа Америка.