Новобранецът Диас удари първия си голям шлем в МЛБ

В извънредно емоционален момент, новобранецът на Сейнт Луис Кардиналс Аледмис Диас удари първия си голям шлем в МЛБ.

Само два дни след като загуби своя най-добър приятел от детство – питчера на Маями Марлинс Хосе Фернандес, загинал след инцидент с лодка в неделя, 26-годишният кубински шортстоп даде тон за победата на „чинките“ с 12:5 у дома срещу Синсинати Редс в първия си мач след траурната церемония във Флорида.
„Невероятно е, знаете ли? Да се върна тук и да ударя този голям шлем… Не мога да го обясня. Покъртен съм – промълви Диас, израснал в един квартал с Фернандес в родния им Санта Клара. – Всеки път, когато си обличам униформата, искам да мисля за него и за това как той играеше бейзбол. Той даваше всичко от себе си всеки ден. Смятам, че това е неговият завет към всеки играч от МЛБ, особено за нас, кубинците.“

При пълни бази в 4-тия ининг Аледмис удари хоумрън дълбоко в левия аутфилд на ст. „Буш“ и направи резултата 5:2 за домакините. Потърпевшият стартер на гостите Робърт Стивънсън (L 2-3) призна, че е знаел за силната връзка между Диас и Фернандес. „Помислих си, че съм попаднал в безкрайно неподходящ момент на хълма. Но за него беше наистина специално“, разказа питчерът на „червените“.

Мениджърът на Кардиналс Майк Матини също сподели, че е бил разтърсен от ситуацията: „Гледайки го как пресича хоума и как се вълнува в дъгаута, осъзнах колко много всъщност означава това за него. Никога не можеш да разбереш напълно през какво минава човек при такава загуба. Шоуто продължава, животът – също. Но моментът е много тежък.“

Асът Адам Уейнрайт (W 13-9) изведе Сейнт Луис (82-75) до победата, с която „чинките“ се задържаха на един мач зад Сан Франциско Джайънтс (83-74) и на мач и половина зад Ню Йорк Метс (84-74) в битката за двете „уайлд кард“ в Националната лига. До края на редовния сезон отборът има да изиграе още 5 мача.

Вижте още залози и прогнози за Бейзбол само по bet365.

Save