Няма как ЛеБрон да задмине Джордан

Новото попълнение на Чикаго Булс Дуейн Уейд смята, че ЛеБрон Джеймс просто няма как да задмине Майкъл Джордан, без значение какво още постигне “Краля” в оставащите години от кариерата си.

Уейд и Джеймс спечелиха две титли, играейки рамо до рамо с екипа на Маями Хийт, но през 2014 година пътищата им се разделиха, след като Брон избра да се върне в Кливлънд, а Дуейн остана верен на Хийт.
През сезон 2016/2017 двамата отново ще бъдат съперници в Източната конференция, но за първи път в кариерата си гардът с №3 няма да носи екипа на “горещите” от Флорида, а този на отбора от родния си град – Чикаго БУлс.

“Не е възможно ЛеБрон или който и да е да задмине Джордан. Той просто няма как да бъде надминат. Може би съществува опция, в която направеното от него да бъде изравнено. Нека го представим като игра на голф. Знаете, че там има 18 дупки. Не 19, а 18. В моите очи Майкъл вече е на последната дупка, докато ЛеБрон е може би на четвъртата. Има да мине дълъг път, но се движи в правилната посока”, кава Уейд пред ESPN.

“На всички е ясно, че Джеймс е феноменален играч. Никога не сме виждали друг такъв. Тича бързо като гард, скача високо като център и прави толкова много и различни неща. Но Майкъл Джордан е най-великият баскетболист за всички времена. И е много, много висока летва”, продължава 34-годишният ветеран.

“Миналата година определено изстреля ЛеБрон напред. Ако се върнем към голф сравнението, той прескочи до дупка №15 и продължава в своята собствена посока”, добави  той.

Вижте още прогнози и залози за Баскетбол само по bet365.