Отборът на Полша се разделя с треньора си – Антига

Полската волейболна федерация (PZPS) реши да не продължи договора със селекционера на мъжкия национален отбор Стефан Антига, съобщава централата на официалния си сайт.

Настоящият контракт на френският специалист с полската федерация изтича в края на 2016 година. В същото време управителният съвет му благодари за почти тригодишната работа с треньорския му щаб, но заключава, че националният отбор има нужда от нов импулс преди новите предизвителства, пред които ще се изправят полските волейболисти.

„Искаме да благодарим на Стефан Антига за професионализма, почтеността и страстта, с която работи в периода 2014-2016 година. Без съмнение заслуга на Антига е спечелването на световното първенство преди 2 години и класирането на Олимпиадата в Рио през 2016-а. Управителният съвет на полската федерация му пожелава бъдещи успехи и развитие като треньор“, каза президентът на PZPS Яцек Каспжик по този повод.

40-годишният Антига изведе „Дружина полска“ до историческа световна титла на Мондиал 2014, когато бяха домакини, и до бронзов медал от Световната купа през 2015-а. Под негово ръководство Полша зае 5-о място на Европейското първенство в България и Италия миналата година, съответно 8-о, 4-о и 5-о в Световната лига, като и 5-о място на Игрите в Рио. От общо 91 мача като национален селекционер, Полша е записала 62 победи.

От утре ръководството на полската федерация започва процедура за избор на нов старши-треньор на мъжкия национален отбор.

Вижте всички залози и прогнози за волейбол само по bet365.