Пеп Гуардиола си избра Манчестър Юнайтед

Пеп Гуардиола би предпочел да застане начело на Манчестър Юнайтед, ако реши да се присъедини към Аглийската Висша лига, цитира близък до Байерн Мюнхен източник пред „Sportsmail“ .

Главният изпълнителен директор на „баварците“ Карл-Хайнц Румениге предизвика вълнение по време на годишното общо събрание на клуба, с думите: „Никой в Байерм Мюнхен не е незаменим“.

Немците ще очакват Пеп Гуардиола скоро да реши дали иска да продължи контракта си с Байерн, който свърша следващото лято, или да го прекрати в края на годината. Клубът ще предприеме планове за нов селекционер, ако Гуардиола откаже да поднови договора си на „Алианц Арена“.

Пеп Гуардиола

От друга страна градския съперник на Юнайтед – Манчестър Сити винаги са се надявали да успеят да привлекат испанския специалист. „Гражданите“ купиха главният директор Феран Сориано и спортният директор Чики Бегиристайн,с които Пеп работи в Барселона.

Престоят в Англия на агента на Гуардиола миналият Четвъртък и Петък, точно след загубата на Сити от Ювентус в Шампионска лига, подсили спекулациите, че 44-годшният мениджър се е догорил със Сити да замести мястото на Мануел Пелегрини.

Въпреки това, източниците опровергаха тези слухове, като потвърдиха, че Пеп би предпочел да застане начело на Манчестър Юнайтед.