Питсбърг Пайрътс – Чикаго Къбс завършиха 1:1

По принцип в професионалния бейзбол равенство не съществува. Мачовете продължават колкото е необходимо, а през последните години бяха създадени и всевъзможни допълнителни правила, само и само да бъде излъчен победител. И все пак има извънредни случаи, когато е възможно равенство.

На стадион „PNC Парк“, където Питсбърг Пайрътс посрещна Чикаго Къбс за последния мач от тройна серия в Националната лига на МЛБ завърши с равенство. Въпреки ужасните атмосферни условия в Пенсилвания и след повече от час отлагане срещата започна под почти постоянен ръмеж, само за да бъде прекратена срещата завърши при 1:1 в отварянето на 6-ия ининг.

За изненада на 19 991 зрители по трибуните официалният регистратор обяви резултата за краен и така бе фиксирано първото равенство в Мейджър лийг от повече от десетилетие. Изходът от срещата не промени по никакъв начин класирането на отборите до момента. Любопитното е, че резултатът няма да бъде отразен в активите на двата тима, но статистиката от двубоя се признава.

Всъщност за последен път това се е случвало на 30 юни 2005 г., когато Синсинати Редс и Хюстън Астрос приключват 2:2 заради дъжд на ст. „Грейт Америкън“. Предишното равенство в историята на Питсбърг пък е домакинско 5:5 срещу Сейнт Луис Кардиналс на 24 август 1998 г. на стария ст. „Три Ривърс“.

Вижте още прогнози и залози за Бейзбол само по bet365.