ЕВРОПЕЙСКИТЕ КЛУБОВЕ ПРОТИВ ПРОМЕНИТЕ В ШАМПИОНСКА ЛИГА

Европейската професионална футболна лига се противопостави остро на плановете за реформи в Шампионска лига. Както е известно, през август УЕФА обяви серия промени в най-комерсиалния турнир,

сред които гарантирано място в групите за първите 4 отбора от четирите топпървенства на Европа, което би оставило едва 16 места в групите на турнира за всички останали на континента. УЕФА възнамерява да даде място в групите и на бивши победители в турнира, без значение на моментното им класиране.

Срещу тези промени се обявиха клубове от почти цяла Европа, включително Англия и Испания. „Това е заради опасения, че тези промени са стъпки към заличаване на Шампионска лига и създаване на елитна лига само за водещите клубове в Европа. Но тези промени не са въведени все още. Новият президент на УЕФА Александър Чеферин вече каза, че тези идеи ще бъдат преразгледани и аз съм сигурен, че може да променим това“, каза Ларс-Кристер Олсон, президент на Европейската професионална футболна лига. „Създаде се вакуум по високите етажи на УЕФА и мисля, че големите клубове опитаха да наложат своите виждания, което доведе до тази бъркотия“, каза още Олсон.

bonus-za-evro-machove-100-bet365

Save

Save

Save

Save