Пътят към върха тръгва от Торонто и Ню Йорк

Три места в схемата на плейофите стояха празни до последния ден в редовния сезон на МЛБ. Късно снощи те бяха попълнени от Торонто Блу Джейс, Балтимор Ориолс и Сан Франциско Джайънтс, които се присъединиха към Ню Йорк Метс в предварителния кръг на елиминациите – т. нар. „уайлд кард“ мачове.

В Американската лига „сините сойки“ и „скорците“ ще излязат едни срещу други в директен сблъсък за всичко или нищо. Домакин на срещата утре ще бъде Торонто (89-73), а победителят ще се изправи срещу Тексас Рейнджърс (95-67) в дивизионните серии. Другата плейофна двойка във II кръг е Кливланд Индиънс (94-67) – Бостън Ред Сокс (93-69).

Дотук се стигна, след като снощи Блу Джейс надигра Ред Сокс с 2:1 като гост и завърши с еднакъв актив с Ориолс (89-73), който пък победи Янкис с 5:2 в Ню Йорк. Същевременно Индиънс измъкна стратегическа победа с 3:2 над шампиона Канзас Сити Роялс и си гарантира домакинско предимство в дивизионните серии.

По-значима интрига имаше в Националната лига, където „гигантите“ хванаха последния влак за плейофите с победа със 7:1 у дома срещу Лос Анджелис Доджърс. За сметка на Сейнт Луис Кардиналс, чийто успех с 10:4 над Питсбърг Пайрътс отиде на вятъра.

Така Джайънтс (87-75) ще гостува в Ню Йорк срещу Метс (87-75) в „уайлд кард“ елиминацията в сряда, която ще определи първия съперник по пътя към титлата на най-добрия отбор дотук тази година – Чикаго Къбс (103-58). Другият финалист в НЛ ще бъде излъчен от двойката Вашингтон Нешънълс (95-67) – Лос Анджелис Доджърс (91-71).

Дивизионните серии в Американската лига започват в четвъртък в Кливланд и Арлингтън, а тези в Националната лига се откриват в петък във Вашингтон и Чикаго. Играе се във формат „3 от 5“ с редуване на домакинствата по схемата 2-2-1.

Вижте още прогнози и залози за Бейзбол само по bet365.

Save