Радо Стойчев селекционер на световните ни шампиони?

Най-успешният клубен български треньор по волейбол Радостин Стойчев е сред спряганите имена за бъдещ селекционер на световните шампиони от Полша. Преди няколко дни от Полската федерация по волейбол (PZPS) обявиха, че няма да подновят договора на френския специалист Стефан Антига и вече търсят негов заместник.

Като фаворит за нов наставник на “Дружина полска” медиите определиха аржентинеца Раул Лозано, който изведе Полша до среброто на световното първенство през 2006 година в Япония, а на Олимпиадата в Рио 2016 водеше състава на Иран.

Бившият селекционер на националния отбор на България и на италианския Тренто Радостин Стойчев е второто най-спрягано име за бъдещ наставник на поляците.

Легендата на Италия Андреа Джани, който до момента бе селекционер на Словения, а е и наставник на италианския Калцедония (Верона) също е сред треньорите, които попадат в полезрението на Полската федерация по волейбол. Джани вече анонсира, че иска да напусне поста си начело на тима на Словения, който изведе до финала Евроволей 2015 в София, и да поеме Полша.

Най-изненадващото име сред кандидатите е на аржентинският наставник Марсело Мендес, който в последните години изведе Сада Крузейро (Бело Оризонте) до титлите на Бразилия, Южна Америка и на световния клубен шампионат. Мендес е работил в Европа, като наставник на клубове в Испания, а и на националния отбор на “иберийците”.

Не забравяйте, че всички страхотни пазари, които предлагаме, включително На живо, са достъпни и за мобилни устройства или таблет с bet365. Навсякъде. Важат условия.

Вижте всички прогнози и залози за Волейбол само по bet365.