Резерва доведе „гигантите“ до успеха от 3:0

Конър Гилеспи попадна в стартовия състав на Сан Франциско Джайънтс само защото титулярът на трета база Едуардо Нунес продължава да лекува разтежение в дясното си бедро. Но в края на „уайлд кард“ елиминацията срещу Ню Йорк Метс тази нощ именно 29-годишният инфилдер се оказа човекът, който класира „гигантите“ за същинската част от плейофите на МЛБ.

Гилеспи удари троен хоумрън в 9-ия ининг от гостуването на ст. „Сити Фийлд“ и донесе успеха с 3:0, с който Сан Франциско си осигури участие в дивизионните серии на Националната лига. Съперник на калифорнийския тим там ще бъде най-добрият отбор във Висшата лига от началото на 2016 г. – Чикаго Къбс.

Преди на сцената да излезе неочакваният герой – а и след това, звездата на шоуто в Куинс бе стартерът на гостите Медисън Бумгарнър (W 1-0). Питчерът изработи цял мач от възвишението и затвори третия „шътаут“ в бездруго славната си кариера извън редовния сезон. Така 26-годишният левичар постави нов рекорд в МЛБ, като вече има 23 поредни ининга без точка в решителни мачове от плейофна серия.

Нощес Мед Бум хвърли 119 топки, с които направи 6 страйкаута, пусна 2 бази за боли и позволи само 4 хита – три единични и един двоен. Статистиката показва, че с Бумгарнър в ротацията Джайънтс няма загубена серия в плейофите и печели шампионската титла във всяка четна година – през 2010-а, 2012-а и 2014-а, като в последния случай питчерът бе избран за MVP  в Световните серии.

Негов достоен опонент за известно време снощи бе стартерът на Ню Йорк Ноа Синдергард. За 7 ининга на хълма Тор стовари с чука си 10 страйкаута, като същевременно разреши 3 бази за боли и само 2 хита. Сменилият го Адисън Рийд продължи чистите защити и в 8-ия и така резултатът се запази 0:0 чак до последния ининг.

Вижте още прогнози и залози за Бейзбол само по bet365.

Save