Серхио Ромеро замества Валдес на „Олд Трафорд“

Серхио Ромеро официално подписа с Манчестър Юнайтед за 3 години.

Аржентинския национал премина на „Олд Трафорд“ като свободен агент за да замести тръгващия си Виктор Валдес. Ромеро ще бъде втори вратар в отбора на Луис ван Гаал. Засега Давид де Хеа остава титуларния страж на „червените дяволи“, но сагата около него продължава с пълна сила.

Според „Дейли Мейл„, цената, която искат от Юнайтед за де Хеа е £ 40 милиона. Най-вероятният претендент за подписа на испанеца е Реал Мадрид, но излезе информация, че „кралският клуб“ отказва да заплати сумата, която искат от „Олд Трафорд“ за да привлекат стражът.

Серхио Ромеро

Серхио Ромеро става любимец на холандския селекционер Луис ван Гаал през 2007 година, когато треньорът водеше АЗ Алкмаар. През 2009 година 28-годшният страж става шампион с отбора в холандското първенство Ередивиси.

Последно Ромеро игра в Сампдория, но договорът му с италианския клуб изтече. Аржентсинският национал се присъедини към „червените дяволи“ в тяхната предсезонна подготовка в САЩ и ще бъде на разположение на мениджъра ван Гаал.

Ромеро изрази безкрайната си радост от идването в Манчестър Юнайтед. „За мен идването тук и възможността да играя за един от най-големите клубове в света е сбъдната мечта“.

„Луис ван Гаал е един страхотен треньор и нямам търпение да започна тази нова стъпка в професионалната ми кариера“.

Серхио Ромеро