Стойка Петрова ще пропусне Европейското

Една от двете ни най-силни боксьорки – Стойка Петрова, ще пропусне европейското първенство в средата на ноември, домакин на което е София. Стойка има сериозно разтежение , което може да доведе дори до операция.

„Травмата е в лакътя и се получи за първи път през 2012-та. Възобнови се на световното в Астана. След това пробвах да тренирам, но не става.

Не мога да я натоварвам дори с домакинска работа. Ако нещата не се оправят, може да се стигне и до операция. Сега тренирам съвсем леко, но само с другата ръка“, заяви за „Меридиан Мач“ Стойка.

Именно в Астана тя стана втора в  света. Най-големият й успех е европейската титла от Букурещ 2014.

„На мястото на Стойка в категория 51 кг на европейското ще се бие Златислава Чуканова, заяви треньорът на женския национален отбор Фикрет Реджебов. – Станимира Петрова ще се бие в категория 54 кг. Няма да имаме боксьорки във всички категории на европейското. Ще бъдем представени само до категория 64 кг. В по-тежките нямаме достатъчно качествени състезателки.“

Самата Стойка заяви, че е поискала среща с шефа на федерацията Красимир Инински, но той не я е приел. „Бях във федерацията с цялата документация за моята травма. Поисках среща с президента, за да видим дали може да се осигури финансиране за възстановяването ми, но така и не се видяхме. Г-н Сапунджиев ми каза да чакам отвън, но моят ред така и не дойде. Явно само в моя клуб в Русе се интересуват от мен. Най-важно е отношението, а получавам само негативно такова от федерацията“, заяви световната вицешампионка.

Вижте всички прогнози и залози за Бокс и Бойни спортове само по bet365.