Стърлинг официално подписа с Манчестър Сити за £ 49 милиона

Стърлинг е вече играч на английският Манчестър Сити. Трансферът разтърси острова и разбуни медиите в цял свят. 20-годишният играч подписа с „гражданите“ от Етихад Стедиъм за сумата от £ 49 милиона. Договорът на младока е за 5 години, като през този период националът на Англия ще получава по 180 000 £ седмично.

Агентът на играча обяви публично, че младият Стърлинг не отива в Сити заради умопомрачителните пари, а защото се чувствал нещастен в Ливърпул. Анди Уард допълни, че връзката на полузащитника с треньора на „мърсисайдци“ Брендън Роджърс  била обтегната.

Стърлинг

Огромната сума за сделката веднага подпали медиите и специалистите на острова. Младият англичанин получи доста критика по свой адрес, тъй като все още е смятан за недоказан. Отделно редиците спортни таблоиди разкритикуваха Сити, защото £ 49 милиона е твърде огромен залък за един 20-годишен младок.

Остава въпросът дали Стърлинг ще оправдае очакванията и в крайна сметка кой клуб ще се окаже печеливш. Ливърпул, който получи стабилен паричен поток или Сити, които направиха нещо нечувано досега.

Стътлинг ще облече номер 7 в новия си клуб. Играчът премина и успешно медицински прегледи. След прегледа, англичанинът от ямайски произход написа на официалния сайт на Манчестър Сити, че се радва, че всичко е свършило и вече може да ирае за Сити. „Искам да благодаря на всички хора около мен – на майка ми и на сестрите ми, на агента ми Анди, защото ми помогнаха да стига до тук“

Младият талант написа още: “ Искам да благодаря също така на Рафа Бенитез, защото ме взе в Ливърпул на 15-години и на Кевин Далглиш, затова че повярва в мен и ми гласува доверие“

„Накрая искам да благодаря на треньора Брендъд Роджърс, защото ми даде шанс и възможност да заиграя в първия отбор на клуба. Това допринесе за това да съм тук днес“, завърши Стърлинг.

Новият мениджър на Рахим Стърлинг – Мануел Пелегрини е сигурен, че халфът ще се впише в отбора и ще помогне на клуба да се представи добре в Аглийската висша лига.